• foto6
  • foto4
  • foto5
  • foto1
  • foto8
  • foto7
  • foto2
  • foto3

DSC 0124U organizaciji TZ općine Pisarovina, OŠ "V. Nazor" Pisarovina i DV "Potočić" Pisarovina vesele maškare ispunile su pjesmom i plesom sportsku dvoranu. Bile su tu vrtićke grupe Lavovi, Gusjenica i Miki Mousi. Iz područne škole došli su Veseli grozdići iz Bratine i Bubamare sa Slikarima iz Donje Kupčine. Iz Pisarovine su bili 1. - 4. razredi. Djeca 1. razreda recitirala su Maskenbalske šale, iz drugog razreda rasplesala se Slova, plesali i pjevali su zajedno Djedovi i bake sa Snjegovićima iz 3. i 4. razreda, a 4b Vilenjaci nisu čarali već recitirali.

 

DSC 0187

Tkalačka radionica : kako je u polju rasla košulja

U Zavičajnom muzeju Donja Kupčina u autentičnom ambijentu prikazan je povijesni manufakturni proces obrade lana od stabljike do platna, stoga izloženi alati i sprave kojima su se žene služile pri tom poslu uz potrebno znanje i vještine otkrivaju nam kako od stabljike lana nastaje konac, a potom i platno.

Osnovnoškolska i predškolska djeca mogu sudjelovati i na edukativnoj tkalačkoj radionici naslova ‘Kako je u polju rasla košulja’. Za radionicu prilagođena je priča istog naslova (K. Ušinski) na kojoj svako dijete osnovnim platnenim vezom izrađuje košulju Ivici ili Marici. Težina zadatka prilagođena je svakoj dobi.

Pozivamo vas da prijavite svoje dijete na besplatnu radionicu u subotu 27. siječnja i 3. veljače 2018. u 11h u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina na telefon 099 7531 224 ili na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Grupu od 5 do 25 učenika možete prijaviti i za drugi termin koji vama odgovara u radnom vremenu muzeja od 9-13 (ponedjeljak - petak) ili po dogovoru. Cijena radionice za grupe je 15kn po osobi.

Radionica: staro i novo – proljetnice od krep papira

U Donjoj Kupčini postoji bogata tradicija izrade ‘roži’ od papira. Želeći očuvati i proširiti tu vještinu u Zavičajnom muzeju organiziramo u veljači i ožujku radionice izrade cvjetova od krep papira.

Stare vještine i znanja učene od naših baka koristimo u novim idejama i stogaćemo na radionicama izrađivati nove vrste cvjetova od krep papira. Osim ruže za Valentinovo izrađuvati ćemo i visibabu, jaglac, šafran, narcis i drugo cvijeće. 

Grupe od 5 do 25 učenika prijavite za termin po dogovoru u radnom vremenu muzeja. Cijena radionice za grupe je 15 kn po osobi.

Na besplatnu radionicu subotom u 11 sati mogu se prijaviti i djeca i odrasli.

10.2.2018. – ruža za Valentinovo

17.2.2018. – visibaba

24.2.2018. – jaglac

3.3.2018. – šafran

10.3.2018. – narcis

17.3.2018. - tratinčica

 

plakat maskare 2018 page 001

Gdje planirate dočekati 2018. godinu? Pozivamo vas da je dočekamo zajedno na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini. Zabavljat će vas grupa "Simpatija" od 22 sata. Osim uz dobru glazbu, zagrijati se možete uz kuhano vino i kobasice. Čestitke u ponoć obasjat će vatromet!

plakat docek nove godine 2018 page 001 1

Pozivamo Vas na 13. Božićni koncert koji će biti 29.12.2017. u 19 sati u sportkoj dvorani u Pisarovini, na kojem će nastupiti:

glazbeni sastav Sestara milosrdnica iz Zagreba, zborovi župa Jamnice Pisarovinske i Lasinje, KUD-ovi "Bratinečko srce", "Magdalena" Donja Kupčina, "Vrhovje" župe Dubrane, "Antun Klasinc" Lasinja, tamburaško pjevački zbor Udruge umirovljenika  općine Pisarovina, grupa "Simpatija", djeca iz dječjeg vrtića "Potočić" Pisarovina, djeca OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina.

plakat bozicni koncert 2017 page 001 1