• foto3
  • foto8
  • foto5
  • foto1
  • foto6
  • foto7
  • foto2
  • foto4

DSC01726

U subotu 21. travnja 2018. godine svečanom sjednicom Skupštine Lovačko društvo „Srnjak“ Bratina proslavilo je 60. godina postojanja i rada društva, uz redovita izvješća o radu u svečanom dijelu sjednice aktualni predsjednik društva Krunoslav Žunec ukratko se osvrnuo na povijesno važne događaje za društvo, te naglasio da uz svoju temeljnu obavezu, a to je skrb o divljači, upravljanje i gospodarenje lovištem, očuvanje prirodnog i životinjskog svijeta društvo je aktivno i na ostalim područjima, što potvrđuje iznimno dobra suradnja sa lokalnom upravom i ostalim udrugama koje djeluju na području Bratine, Općine Pisarovina i šire. U izvješćima o radu posebno su naglasili i na to su jako ponosni da su tijekom protekle godine u društvo primili 10 novih, mladih članova, što je dobar pokazatelj rada ovog društva i ključ uspjeha za budućnost. Na svečanoj sjednici uručena su priznanja dugogodišnjim zaslužnim članovima društva, te udrugama i poslovnim subjektima sa kojima društvo surađuje. Uz članove, mnogobrojne goste svečanoj sjednici Skupštine LD „Srnjak“ Bratina bio je nazočan i načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić.

Nakon svečane sjednice gostoljubivi domaćini priredili su prigodni domjenak uz nezaobilazni lovački specijalitet srneći paprikaš. Ugodno druženje okupljenih nastavilo se do kasnih večernjih sati.

tekst i foto:d.penezić  

E pozivnica 960 x 400px

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u nedjelju, 6. svibnja 2018. s početkom u 19 sati bit će održana središnja nacionalna manifestacija kulturno-umjetničkog stvaralaštva Razglednica 7 kulturno-umjetničkog amaterizma RH. Razglednica 7 predstavit će odabrana ponajbolja ostvarenja kulturno-umjetničkog amaterizma RH s manifestacija u organizaciji ili pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture u 2017. godini.    Rezervacije besplatnih ulaznica pozivom na telefon: 01/4556-877 ili 095/4556-877 (svakim radnim danom od 8-16 sati) i putem e-pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Posebno se pozivaju članovi kulturno umjetničkih društava da se odazovu.

U programu Razglednice 7, pod redateljskom palicom Marija Kovača nastupit će: Teatar „Scena“ Rijeka, Plesni klub „st.ART“ Karlovac, KUD „Pleter“ Dugopolje, KUD „Preporod“ Dugo Selo, Tamburaško društvo „Ferdo Livadić“ Samobor, Tamburaški sastav KUD-a „Preporod“ Dugo Selo, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ Osijek, Ženska klapa „Kastav“, Vokalno-instrumentalni sastav „Jane“ Velika Gorica, Gradska limena glazba Petrinja, Orkestar mandolinista i gitarista te Harmonikaški orkestar Hrvatskog grafičkog glazbenog društva „Sloga“ Zagreb.

U programu će također biti interpretirana poezija nagrađenih autorica Sanje Benko (Sveti Ivan Žabno) i Maje Cvek (Zagreb), dok će nagrađeni prozni i dramski radovi Sandre Halt-Ćuže (Požega), Antonija Devića (Nova Gradiška) i Ane Narandžić (Zagreb) biti dostupni na web stranici HSK-a, www.hrsk.hr.

U foajeu Velike dvorane Vatroslava Lisinskog posjetitelji će moći pogledati Izložbu likovnih radova nagrađene Likovne udruge „Emanuel Vidović“ iz Splita i nagrađenih autorica Gabrijele Prpić (Karlovac) i Marije Grabar (Velika Mučna).

U okviru programa bit će održan i Dan otvorenih vrata u prigodi 70. obljetnice Hrvatskog sabora kulture, koja se obilježava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva kulture RH.

Održavanje Razglednice 7 pomogli su Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Zagrebačka pivovara d.d. i Vino Kerman Nedelišće.

Tajnik Hrvatskog sabora kulture

dr. sc. Dražen Jelavić

KUD "Vrhovje župe Dubranec" izvodi predstavu "Prijatelji" u Domu kulture Dragonožec 28. siječnja 2018. u 18 sati. Dođite i podržite odlične glumce, osobito oni koji nisu vidjeli predstavu. Prihod od ulaznica je u humanitarne svrhe.

plakat

Pozivamo Vas da sutra, 16.12.2017., u 19.30 dođete u Društveni dom u Donju Kupčinu i proslavite s KUD-om "Magdalena" Donja Kupčina i njihovim gostima 5. godišnjicu postojanja na manifestaciji "Pjesmom do Božića". Nakon kulturno umjetničkog programa zabavljat će Vas tamburaški sastav "Colapis". Moći ćete nabaviti božićne dekoracije i kolače koje su izradili članovi KUD-a te tradicijske božićne ukrase koje su pripremila djeca na radionicama u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina. Ulaz je slobodan.

plakat pjesmom do Božića