• foto1
  • foto8
  • foto4
  • foto7
  • foto6
  • foto2
  • foto3
  • foto5

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

poljoprivrednik 1180x502

Poštovani,

do 31. ožujka otvoren je Natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu koji treću godinu zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Marijana Petir. Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici/ce koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života sa svojim projektima/operativnim konceptima, a koji su tijekom 2017. godine ili završeni ili u provedbi.

Cilj je natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Stručno povjerenstvo odabrat će pobjednika, ali i deset najboljih projekata, a sve njih će zastupnica Petir ugostiti u Bruxellesu gdje će se imati priliku upoznati s radom europskih institucija i susresti mlade poljoprivrednike iz cijele Europe. Medijski pokrovitelj izbora je Jutarnji list, a glavni sponzor Erste banka koja će pobjednika/cu nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna.

Više informacija možete pronaći ovdje.

07. ožujka 2018. godine održana je sjednica Stožera civilne zaštite Općine Pisarovina. Sazivanje sjednice Stožera civilne zaštite Općine Pisarovina potaklo je naglo zatopljenje te moguće poplave nakon otapanja snijega. Stožer se sastao kako bi prevenirao sve potencijalne probleme  i unaprijed se što efikasnije, kvalitetnije i pravovremeno pripremio za moguću poplavu. Dogovorena je dinamika pripremnih radova na obrani od poplava. U slučaju potrebe za pomoći ,stanovništvo poplavnih područja Općine Pisarovina može se obratiti Stožeru civilne zaštite.