• foto7
  • foto4
  • foto5
  • foto6
  • foto1
  • foto2
  • foto8
  • foto3

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

Gdje planirate dočekati 2018. godinu? Pozivamo vas da je dočekamo zajedno na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini. Zabavljat će vas grupa "Simpatija" od 22 sata. Osim uz dobru glazbu, zagrijati se možete uz kuhano vino i kobasice. Čestitke u ponoć obasjat će vatromet!

plakat docek nove godine 2018 page 001 1

Pozivamo Vas na 13. Božićni koncert koji će biti 29.12.2017. u 19 sati u sportkoj dvorani u Pisarovini, na kojem će nastupiti:

glazbeni sastav Sestara milosrdnica iz Zagreba, zborovi župa Jamnice Pisarovinske i Lasinje, KUD-ovi "Bratinečko srce", "Magdalena" Donja Kupčina, "Vrhovje" župe Dubrane, "Antun Klasinc" Lasinja, tamburaško pjevački zbor Udruge umirovljenika  općine Pisarovina, grupa "Simpatija", djeca iz dječjeg vrtića "Potočić" Pisarovina, djeca OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina.

plakat bozicni koncert 2017 page 001 1

"Došel bu došel Sveti Martin " u Ekopark Krašograd

 U subotu, 11.11.2017. godine, u Ekoparku Krašograd s početkom u 20 sati sve ljubitelje dobre kapljice i veselog druženja očekuje bogata vinska svetkovina uz nastup tamburaškog sastava COLAPIS.

 Za sve informacije i rezervacije možete nazvati na tel. 01/5582 200 ili na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 MARTINJSKI MENU FINALVidimo se na Martinju u Ekoparku Krašograd!

DSC 0045U organizaciji TZO Pisarovina povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje predstavili su se OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina, dječji vrtić "Potočić", Udruga umirovljenika općine Pisarovina, pčelarska udruga "Kupska dolina" sa krušnim proizvodima, kolačima i drugim delicijama, kao i OPG Jakolić i OPG Sadak sa sirom, Pongrac sa zimnicom, OPG Vularić s bučinim uljem i proizvodima od buče. Uz kušanje hrane uz obilazak štandova razmijenili su se recepti za sljedeći put.

DSC 0256Na 18. izboru najuzornije seoske žene održanom u subotu u Karlovcu titulu je ponijela Renata Bedeković predstavnica Grada Zagreba. Svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi (općinu i županiju) kroz ono što ona radi i kroz način na koji ona doprinosi njegovom napretku. Predstavnica Zagrebačke županije bila je Katarina Vugrinić Brajković iz Lučelnice. Ona je bila najmlađa od ukupno 14 kandidatkinja te je hrabro i dostojno predstavila Zagrebačku županiju i Općinu Pisarovina koje su dale svoju podršku. Katarina od svoje rane mladosti upoznata je s radom u poljoprivredi, uz to je zavrsila fakultet, udala se, mama je dvojice sinova s trećom bebom na putu. Katarina se sa svojom obitelji bavi stočarstvom, proizvodnjom mlijeka i sira, vinogradarstvom. Prodaje na kućnom pragu, a želja joj je otvoriti mini siranu. Osim poljoprivrednog gospodarstva ocjenjivao se i štand  na kojem su predstavljeni proizvodi OPG-a. Također, narodna nošnja kraja iz kojeg dolazi morala je biti kompletna.

Za prvu pratiteljicu najuzornije seoske žene izabrana je Anita Nekić iz Čaglina, Požeško Slavonske županije, a za drugu pratilju Ljubica Guštin iz Ozlja iz Karlovačke županije. Uz brojne nagrade koje su natjecateljice i finalistice izbora primile od organizatora, domaćina i pokrovitelja, pobjednici je osiguran i put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu u angažmanu pokroviteljice izbora, zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir. Izbor u organizaciji udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“ promiče vrijednosti i važnosti žena u ruralnim područjima kako bi se u njima očuvale i podignule vrijednosti života, te obitelji i kulturne baštine.

Sve pohvale i čestitke Katarini Vugrinić Brajković i njezinoj obitelji koji su na ovaj način predstavili Općinu Pisarovina.