• foto2
  • foto4
  • foto3
  • foto6
  • foto7
  • foto5
  • foto1
  • foto8

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

majica

Put bijele rode

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, TZ općine Pisarovina i udruga „Tri rijeke“ pozivaju  Vas na manifestaciju „Put bijele rode“ 2. i 3.  rujna 2017. godine u selo s najviše roda na području Zagrebačke županije, Donju Kupčinu, općina Pisarovina.

U subotu 2. rujna dođite na humanitarnu biciklijadu „Put rode“. Start je u 10:00 sati na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini. Vozi se prema Jamnici ulicom Vladimira Nazora, nastavlja se uz Kupu do crkve sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini gdje će biti blagoslov bicikala te zajednička fotografija. Cilj biciklijade je u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina gdje sve sudionike očekuje ručak, kuhani kukuruz i druženje u dvorištu muzeja uz predavanje o rodama. Za djecu smo pripremili natjecanja na poligonu sigurne vožnje!

Kotizacija za biciklijadu iznosi 20,00 kn, a cjelokupni iznos utrošit će se na liječenje Lucasa Čačkovića. Lucas vježba uz pomoć robota kako bi mogao prohodati. Trošak vježbi tjedno iznosi 7.500,00 kn, a potrebno je 12 tjedana vježbi kako bi Lucas samostalno prohodao.

Predprijave su do 31.8.2017. na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili tel. 099 409 5514. Prvih 120 prijavljenih dobiva majice. U slučaju kiše biciklijada se odgađa!

Nedjelja 3. rujna je rezervirana za kulturno umjetnički program – razgledavanje muzeja, predstavljanje Antologije natječaja za haiku na temu „bijela roda“ i etno koncert. Od 18 sati svi posjetitelji će moći razgledati vrlo zanimljiv Zavičajni muzej Donja Kupčina, saznati kako se nekad živjelo na tom području, ali i degustirati hranu koju su nekad jeli naši stari.

Antologija natječaja za haiku na temu „bijele rode“ sadrži najbolje radove s međunarodnog natječaja na temu „bijela roda“ u tri kategorije; međunarodni natječaj na engleskom jeziku, natječaj za učenike osnovnih škola na hrvatskom jeziku i za odrasle na hrvatskom jeziku. Konkurencija je bila jako velika, na natječaj je pristiglo je 776 radova iz 38 zemalja a da li je međunarodni žiri odradio dobar posao, procijeniti sami.

Svim stanovnicima Donje Kupčine, koji na svojim kućama ili gospodarskim objektima imaju gnijezdo bijele rode JU Zeleni prsten dodijelit će priznanje u znak zahvale za višegodišnju brigu i očuvanje te strogo zaštićene vrste.

Veselimo se Vašem dolasku!

letak biciklijada

letak etno koncert

plakat