• foto2
  • foto6
  • foto5
  • foto1
  • foto8
  • foto7
  • foto4
  • foto3

ODABERI KATEGORIJU

link-svelink-opcinalink-komunalnolink-sportlink-muzej
link-turizamlink-udrugelink-mladilink-vrti

DSC 0256Na 18. izboru najuzornije seoske žene održanom u subotu u Karlovcu titulu je ponijela Renata Bedeković predstavnica Grada Zagreba. Svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi (općinu i županiju) kroz ono što ona radi i kroz način na koji ona doprinosi njegovom napretku. Predstavnica Zagrebačke županije bila je Katarina Vugrinić Brajković iz Lučelnice. Ona je bila najmlađa od ukupno 14 kandidatkinja te je hrabro i dostojno predstavila Zagrebačku županiju i Općinu Pisarovina koje su dale svoju podršku. Katarina od svoje rane mladosti upoznata je s radom u poljoprivredi, uz to je zavrsila fakultet, udala se, mama je dvojice sinova s trećom bebom na putu. Katarina se sa svojom obitelji bavi stočarstvom, proizvodnjom mlijeka i sira, vinogradarstvom. Prodaje na kućnom pragu, a želja joj je otvoriti mini siranu. Osim poljoprivrednog gospodarstva ocjenjivao se i štand  na kojem su predstavljeni proizvodi OPG-a. Također, narodna nošnja kraja iz kojeg dolazi morala je biti kompletna.

Za prvu pratiteljicu najuzornije seoske žene izabrana je Anita Nekić iz Čaglina, Požeško Slavonske županije, a za drugu pratilju Ljubica Guštin iz Ozlja iz Karlovačke županije. Uz brojne nagrade koje su natjecateljice i finalistice izbora primile od organizatora, domaćina i pokrovitelja, pobjednici je osiguran i put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu u angažmanu pokroviteljice izbora, zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir. Izbor u organizaciji udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“ promiče vrijednosti i važnosti žena u ruralnim područjima kako bi se u njima očuvale i podignule vrijednosti života, te obitelji i kulturne baštine.

Sve pohvale i čestitke Katarini Vugrinić Brajković i njezinoj obitelji koji su na ovaj način predstavili Općinu Pisarovina.