• foto6
  • foto3
  • foto8
  • foto2
  • foto4
  • foto1
  • foto7
  • foto5

U sklopu provođenja godišnjeg programa rada Turističke Zajednice općine Pisarovina, u 2018.g. provodit će se akcija „Zeleni Cvijet“.

Namjena akcije je potaknuti uređenje našeg okoliša, nagrađivanjem najbolje uređenih okućnica u općini Pisarovina. U akciji „Zeleni cvijet“ ocjenjuje se:

- okućnica privatne kuće (uređenost, urednost, cvjetnost, raznovrsnost biljaka)

 Za prijavu je potrebno navesti:

- ime i prezime kandidata, adresu, naselje, kontakt telefon: fiksni i mobitel, do 20. 5. 2018.

na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili

tel. 099 409 5514

info: www.pisarovina.hr

Dobitnici nagrada za prva tri mjesta u prethodne dvije godine nemaju pravo natjecanja u 2018. g.

Povjerenstvo od tri člana će obići sve kandidate

u terminu od 21. 5. do 24. 6. 2018.

Predviđene su vrijedne nagrade u bonovima za kupovinu materijala za uređenje (sadnice, materijal, oprema, alati...) u vrijednosti:

 

1. mjesto

2. mjesto

3. mjesto

okućnica

1.200 kn

800 kn

500 kn

S poštovanjem,

tzop

DSC 4961

Uoči blagdana sv. Jurja u nedjelju 22.4.2018. KUD-ovi "Magdalena" Donja Kupčina i "Bratinečko srce" Bratina te MO Lučelnica obilazili su sela pjevajući jurjevske napjeve. Okićeni jorgovanom i zelenim granama išli su pjevajući od kuće do kuće gdje su ih dočekivali domaćini.

Nakon obilaska, okupili su se svi na Trgu Stjepana Radića, pridružiili su se članovi KUD "Vrhovje župe Dubranec" koji su prikazali dio običaja Jurjeva. Svi zajedno su uz pjesmu:

Iz zelene gore u to ravno polje.
Darujte ga, darujte, Juru zelenoga!
Nije Juro svaki dan, već u ljetu jedan dan.
Darujte ga, darujte, Juru zelenoga!.

krenuli prema krijesu kojeg je upalio načelnik Tomo Kovačić.

 

DSC 0941

Povodom Dana planeta zemlje u Pisarovini na novoj adresi Turističke zajednice općine Pisarovina na Trgu Stjepana Radića 10, 20.4.2018. postavljena je i otvorena izložba "Očistimo Hrvatsku od auto olupina powered by Renault". To je jedna u nizu izložbi koja je dio akcije "Očistimo Hrvatsku od olupina" koju provodi udruga "Zelene stope" i koju je osmislio fotograf, novinar, eko borac Romeo Ibrišević. Akcijom je iz okoliša uklonjeno više od 15.000 olupina u 14 godina postojanja udruge.

Izložba je nastavak djelovanja i osvješćivanja o važnosti očuvanja i zaštite okoliša. Istaknuti hrvatski slikari uključili su se u akciju na način da su na Romeove fotografije olupina otisnute na slikarsko platno intervenirali svaki svojim stilskim izričajem i tako stvorili nova umjetnička djela. Ta su djela prvi put pokazana 2016. na izložbi u Medijateci Francuskog instituta. Bila su izložena dvadeset i dva originalna umjetnička rada koji upozoravaju na naš neprimjeren odnos prema prirodnim dobrima.

U našem prostoru na Trgu Stjepana Radića 10, izložena su djela umjetnika koji žive i rade u Zagrebačkoj županiji: Izvor Oreb, Emilija Karlavaris, Marijana Ivanešić, Miljenko Bengez, Bachrach & Krištofić, Zdenko Bašić, Ante Bakter, Milan Komljenović, Jugan Splivalo, Korana Gajski Filipović, Milan Trenc, Svjetlan Junaković,  Vatroslav Kuliš, Romeo Magaš. Otvorenju izložbe nazočili su, uz članove udruge Zelene stope, i predstavnici Općine Pisarovina i javnih poduzeća, OŠ "Vladimir Nazor", KUD-a "Magdalena" Donja Kupčina, Zavičajnog muzeja, mještani te Izvor Oreb, jedan od umjetnika, koji je također i inicijator izložbe uz Romea Ibriševića.

Zahvaljujemo Ekoparku Kraš na potpori.

Izložba se može pogledati od ponedjeljka do petka u vremenu: 8-15 sati ili uz najavu na tel. 0994095514, do 4.5.2018.

 letak jurjevo 4 2018 okomito page 002

letak jurjevo 4 2018 okomito page 003

 

letak jurjevo 4 2018 page 001

 

 

DSC 068124.3.2018. na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini na sajmu "Ususret Uskrsu", u organizaciji TZ općine Pisarovina, predstavili su se OPG-i, udruge, škola "Vladimira Nazora" Pisarovina, dječji vrtić "Potočić" i Zavičajni muzej Donja Kupčina. Tako su se mogli nabaviti domaći proizvodi: med, bučino ulje, sir, povrće, zimnica idr. te rukotvorine koje su izradile stručne ruke. Prodavale su se i narcise u sklopu "Dana narcisa" za udrugu Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije. Prikupljeno je 1.410,00 kn. Hvala svima na sudjelovanju.